Chapewerken

Bel ons voor info

De perfecte basis leggen voor jouw project:

Een vakkundige en duurzame chapelaag voor elk type vloer
Een goed geïsoleerde vloer zal veel warmer aanvoelen en het wooncomfort en binnenklimaat aanzienlijk verbeteren.
 
Bovendien zal het een aanzienlijke besparing zijn op uw energiekosten.
Bovendien bij een verbouwing zal uw energiescore verlagen wat belangrijk is voor de EPC-waarde van uw woning en hierdoor ook de waardebepaling van uw woning !

Chape, dekvloer, ondervloer, … er circuleren heel wat namen, maar laten we het hier op chape houden. Het is de cementlaag waarop de vloerbedekking (tegels, laminaat, parket, …) uiteindelijk komt. Chapes dienen dus als ondergrond voor diverse vloeren. Daarom moet de chape op een stevige draagvloer geplaatst worden, een bepaalde dikte of hoogte hebben en vlak zijn.

Soorten isolatie

Traditionele chape

Cementgebonden chape staat beter bekend als de traditionele chape. Het bestaat uit een mengsel van zand en cement en wordt met water aangemaakt. Een perfect egaal oppervlak verzekerd!

Compound (pasteuze) chape

Een pasteuze chape is een chape in combinatie met een vezelcompound. Al dan niet gecombineerd met versnellers voor een snellere droging.

Sneldrogende chape

Sneldrogende chape is eigenlijk hetzelfde als traditionele chape, alleen worden er aan de standaard samenstelling speciale additieven toegevoegd. Deze zogenaamde droogversnellers kristalliseren het vocht in de chape waardoor deze sneller uitdroogt.

Hellingschape

Een hellingschape is een klassieke chape met een helling van 1 tot 2 cm per lopende meter. Dat soort dekvloer is ideaal voor daken en terrassen. Deze helling leidt het water naar de aanwezige afvoerbuizen.