Vloerisolatie

Bel ons voor info

Comfortabel wonen begint bij goede isolatie: ontdek onze isolatiediensten

Een goed geïsoleerde vloer zal veel warmer aanvoelen en het wooncomfort en binnenklimaat aanzienlijk verbeteren.
 
Bij een verbouwing zal uw energiescore verlagen wat belangrijk is voor de EPC-waarde van uw woning en hierdoor ook de waardebepaling van uw woning. Bovendien zal het een aanzienlijke besparing zijn op uw energiekosten

Geniet van optimaal comfort en bespaar op energiekosten: ontdek onze isolatieoplossingen

Goede isolatie zorgt voor constante temperaturen, wat ons een behaaglijk gevoel geeft. Meer zelfs, deze vorm van comfort heeft duidelijk een positieve invloed op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid en draagt aldus bij tot het welzijn van mens & dier.
 
Omdat wij zorgzaam moeten omspringen met ons milieu, worden wij steeds meer aangemoedigd met subsidies en premies van de overheid om goed te isoleren. Het is immers een feit dat een CFK-vrije isolatie het energieverbruik drastisch beperkt wat uiteindelijk het milieu ten goede komt.

Soorten vloerisolatie

Gespoten PUR

Polyurethaan (PUR) is een isolerend materiaal dat bestaat uit 2 componenten: Polyol en Isocyanaat.  Het mengen van deze 2 componenten zorgt voor een thermische reactie, wat ervoor zorgt dat er een vloeibaar gas vrijkomst dat zich mengt tot een mousse. Dit zorgt voor een super isolerende uitvulling.

  • Gespoten PUR is een chemisch produkt en daarom werken wij enkel met gecertifieerde produkten die aan alle kwaliteitsnormen voldoen.
  • Gespoten PUR biedt een heel hoge isolatiewaarde (Lambda waarde 0,023W/mK).
  • Gespoten PUR wordt steeds in lagen van 3 à 4cm gespoten.

EPS isolatiechape

EPS, ook wel isolatiechape genoemd, is een thermisch isolerende uitvullaag op basis van EPS-parels, vermengd met cement en water. Er wordt een toeslagstof aan het mengsel toegevoegd, om de thermische en akoestische eigenschappen te versterken en om een verhoogde hechting te verkrijgen.

EPS wordt volledig naadloos geplaatst wat ervoor zorgt dat er geen koudebruggen ontstaan. Bovendien heeft EPS heeft tal van voordelen. Het is zeer licht en heeft toch een heel goede draagkracht en druksterkte. Het is geschikt voor renovatie en nieuwbouw. EPS is ongevoelig voor vocht en is volledig brandveilig.

De isolatiewaarden van EPS zijn de laatste jaren fel verbeterd en variëren tussen de 0,040 – 0,085W/mK.

Akoestische isolatie

De dag van vandaag is het verplicht in appartementsgebouwen, schoolgebouwen, ziekenhuizen, … akoestische isolatie te voorzien.
Dit wordt vastgelegd in akoestische normeisen voor verschillende types van woongebouwen. 

Meer info