FAQ's

Bel ons voor info

Wij hebben de antwoorden!

Wij bieden verschillende soorten isolatie aan, waaronder gespoten PUR en EPS isolatiechape, die beide zorgen voor een uitstekende thermische isolatie.

Het type chape dat het meest geschikt is voor jouw project hangt af van verschillende factoren, zoals het type ondergrond en de beoogde toepassing. Onze specialisten adviseren je graag bij het maken van de juiste keuze.

De droogtijd van de chape is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dikte van de chape en de omgevingsfactoren. Voor een chape tot 5cm dikte, rekent men doorgaans op een droogtijd van 1 centimeter per week. Voor elke extra centimeter, rekent men 2 weken extra droogtijd. De droogtijd kan eventueel versneld worden door additief toe te voegen voor versnelde droging. Er bestaat zelf een sneldrogend additief om parket/gietvloer te kunnen plaatsen na amper 2/4 dagen.

Traditionele chape heeft een langere droogtijd, terwijl sneldrogende chape sneller uitdroogt en dus eerder beloopbaar is. Sneldrogende chape is daarom ideaal voor projecten waarbij de vloer snel belastbaar moet zijn.

Ja, wij kunnen ook chape aanleggen op een bestaande vloer. Hierbij is het wel belangrijk dat de ondergrond goed voorbereid wordt.

Ja, ons isolatiemateriaal is milieuvriendelijk en CFK-vrij. Hierdoor dragen wij ons steentje bij aan een duurzamere toekomst.

Wij bieden een garantie van 10 jaar op ons werk en de materialen die wij gebruiken.

Wij zijn actief in verschillende regio’s in België. Neem contact met ons op om te zien of wij ook in jouw regio werkzaam zijn.

Als het dak dicht ligt, de ramen geplaatst zijn alsook de ventilatie, sanitaire leidingen en elektriciteit, is het de beurt aan de chapper. Meestal worden de vloerisolatie en chape voorzien VOOR de pleisterwerken. Voordeel is dat de pleisteraar een propere voet heeft en geen beschadigingen kan maken aan de leidingen en vloerverwarming als de chape reeds geplaatst is.

Afhankelijk van de afwerking en of er vloerverwarming geplaatst is, zal er gewerkt worden met vezelbewapening, wapeningsnetten of een vezelcompound chape

Traditionele chape bestaat uit portlandcomposietcement. Deze wordt gemengd met water en zand. De verhouding zand/cement bepaalt de sterkte van de chape. Alsook de dikte van de zandkorrel. Er zijn een aantal sterkteklassen (32.5, 42.5, 52.5). Voor dekvloeren wordt cement type CEM II 32,5 N gebruikt.

Een chape met vloerverwarming is onderhevig aan uitzet- en krimpspanningen. Deze ontstaan door temperatuurverschillen in de vloer en soms ook als gevolg van zetting van de ruwbouw. Om te voorkomen dat er scheuren in de dekvloer gaan ontstaan, voorziet men de chape van uitzetvoegen en brengt men randisolatie aan.

Vrijblijvend uw offerte aanvragen?

Wilt u meer weten over onze diensten en wat wij voor u kunnen betekenen?